Mediation
met een
oplossing

Indexering van alimentatie

Chantal M. Scherpenhuijzen MfN RFEA
8 november 2016

Verplicht bij kinderalimentatie

Betaalt u kinderalimentatie aan uw ex-partner? Dan moet u deze indexering door berekenen. Dit betekent dat u in 2017 2,1% meer moet betalen ten opzichte van 2016. In overleg met uw ex-partner mag u in plaats van deze indexering in het convenant ook een andere vorm van automatische aanpassing vastleggen. Bijvoorbeeld een verhoging met een vast bedrag per jaar.

Partneralimentatie en scheidingsconvenant

Als u partneralimentatie betaalt en u heeft met uw ex-partner in het convenant afgesproken dat de indexering niet wordt toegepast, dan hoeft u deze niet door te berekenen. Hebben u en uw ex -partner de indexering niet uitgesloten? Dan moet u deze wel toepassen.

Met terugwerkende kracht indexeren

Stel dat u en uw ex-partner zijn vergeten om de indexering toe te passen. Dan kunt u dat met terugwerkende kracht nog doen. Komen jullie er samen niet uit? Via de rechter kan alleen de afgelopen 5 jaar worden gecorrigeerd.

 Wilt u weten wat de indexering voor u betekent in 2017? Bereken het hier 

« Bekijk alle blogs

Chantal M. Scherpenhuijzen MfN RFEA

Chantal M. Scherpenhuijzen MfN RFEA Business Manager

 

Zij is in haar functie als Business Manager verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring in zowel de financiële wereld, als in de (echt)scheidingswereld.

 


Heeft u een vraag?

* = verplicht

Aanhef *
De heer Mevrouw
Naam *
Telefoonnummer *
Gewenst contactmoment
Overdag
's Avonds
E-mail
Woonplaats *
Mijn vraag